Zostałam
obdarowana 2 wielkimi….. nie…., gigantycznymi arbuzami. Nie próbowałam ich
zważyć ale na oko mają ponad 10 kilo każdy. Jaka była moja mina kiedy je
zobaczyłam, no i myśl, co by z nich zrobić, jak je przetworzyć. Sama nie jestem
w stanie zjeść 20 kilo arbuza. Mój Misiek za arbuzem nie przepada, więc
zostałam z nimi sama. Później przyszedł pomysł, aby arbuzy zutylizować
blenderem. Tak powstał przepyszny koktajl arbuzowy z dodatkiem soku
gruszkowego. Może Misiek jednak skusi się na arbuza w takiej postaci.
Składniki:
Arbuz
Sok gruszkowy
Arbuz
Sok gruszkowy
Wykonanie:
Arbuza kroimy w kostkę,
starając się przy tym wydłubać wszystkie pestki, przekładamy do blendera\lub
większego miksera do koktajli, zalewamy sokiem gruszkowym w ilości
odpowiadającej własnemu gustowi i miksujemy. Można dodać cukier, ale po co
ładować dodatkowe kalorie, wystarczy że arbuz jest słodki. Można podawać :
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz