Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
½ szklanki mąki pełnoziarnistej (tutaj harina integral)
½ szklanki cukru brązowego
1/3 szklanki białego cukru
½ szklanki posiekanych orzechów włoskich
1 łyżeczka cynamonu (mi wpadło troszkę więcej)
½ łyżeczki imbiru mielonego
½ łyżeczki gałki muszkatołowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 szklanki startej na małych oczkach marchwi
2 jajka
70 g rozpuszczonej i przestudzonej margaryny
¾ szklanki mleka Wykonanie:
Składniki suche wsypać do jednego naczynia i dokładnie wymieszać. Składniki mokre wraz z marchewką i orzechami wymieszać w drugim naczyniu. Zawartość obu naczyń połączyć i wymieszać. Formę na muffinki wypełnić do ¾ wysokości i piec przez 20-25 minut w temperaturze około 180*C.
Smacznego !!!
2 komentarze:
Marchewkowych muffinek nigdy dość;) Też robiłam podobne- pyszności!:)
Wszystkich muffinek nigdy dość :D
Prześlij komentarz